Avui que obrim El Públic*

Gràcies per ser aquí. Avui és un gran dia, per nosaltres.
Ens ha costat molt arribar-hi. Però ha valgut la pena. Sobretot perquè el fer-ho ens ha reportat treballar amb un munt de gent. Persones que ens han ajudat sense demanar res a canvi. Especialment les nostres famílies. No només els nostres pares, mares, germans i germanes. També aquella família de companys i companyes que ens han ajudat a arribar fins a on som ara. Són moltes i molts. Moltes gràcies a tots.
Què és el Públic? Una iniciativa que, des de l'àmbit particular o privat, vol sumar en clau cultural i territorial. En clau pública. En un espai tranquil, de relació, proper.
Obrim aquest espai de cultura amb la voluntat de fer-nos el nostre lloc, en complicitat amb l'entorn, el conjunt de la ciutat i la comarca. Amb la voluntat de cooperar amb totes aquelles entitats i col·lectius que ho vulguin. L'Associació Jazz Maresme, la Casa de la Música Popular de Mataró o El Dimarts del llimoner en són dos exemples. Volem acollir tots aquells que ho vulguin, El Públic té les portes obertes.
Estem vivint temps de crisi total: econòmica, nacional, ètica.
Nosaltres, ara i aquí, volem aportar el nostre gra de sorra per crear un nou futur. Per a tots. Volem sumar, aportar, promoure, estimular, intercanviar, crear. Des de la iniciativa privada, però en clau pública. Ens importa l'àmbit col·lectiu. Ens importa el nostre país.

Els Manel diuen: "A vegades ens en sortim".
Però si ens en sortim, no ens equivoquem, és en base a treballar, a esforçar-se i, sobretot, a ser fraternals i tenaços. Tot allò que hem heretat de generacions passades i que avui també reivindiquem aquí.

Avui inaugurem aquest espai refiant-nos de l'experiència passada -de l'Arcàdia, per exemple- i, sobretot, confiant en el futur. Regalem-nos tots plegats un futur, és la millor manera d'encarar el present.

Construint i treballant junts, uns amb els altres, ens en sortirem. Compartint els nostres somnis, somnis humils i esperançats com el que presentem avui aquí. No en tingueu cap dubte.
Gràcies a tots per la vostra assistència.

* Paraules pronunciades per l'Eloi Aymerich, com a membre de Clack, a la inauguració de l'espai cultural El Públic, impulsat entre la nostra productora i en Xandri Calsapeu a Can Xammar de Mataró.

Comentaris

Entrades populars