El Tercer Sector a 'Valors a peu de carrer'
Des del dia que Antonio Argandoña, professor d'IESE i responsable de la Càtedra "la Caixa" de Responsabilitat Social de l'Empresa i Govern Corporatiu en aquest centre, va ser a Mataró a Valors, en el marc del cicle Economia i valors, hem estat reflexionat molt sobre la idea del Tercer Sector. Ell va posar sobre la taula aquest escenari: la situació econòmica actual permet albirar clarament que difícilment l'Estat podrà seguir prestant alguns serveis que fins ara havia ofert en el marc del que se n'anomena l'Estat del Benestar. Serveis, tasques, d'àmbit social, que difícilment l'empresa privada pot tenir interès en donar. De manera que, com un actor fonamental per mantenir algunes de les prestacions pròpies de l'Estat del Benestar estructurat a Europa després de la Segona Guerra Mundial, emergeix el Tercer Sector, que no és Estat ni Mercat però té voluntat pública com l'Estat i titularitat i iniciativa privada com les empreses. Segons Argandoña aquest serà un dels grans desllorigadors per sortir de la crisi.
Aquest dilluns hem dedicat el Valors a peu de carrer a conèixer què és el Tercer Sector i qui el forma exactament. Hem començat recuperant algunes frases del propi Argandoña, després Pau Vidal, de l'Observatori del Tercer Sector, ha establert una certa disjuntiva entre el que serien empreses d'Economia Social -amb finalitat social- i purament les ONG i associacions de caràcter social, com a element inicial. I finalment hem parlat amb Eduard Cantos, director de SETEM Catalunya.
Després de fer el programa queda clar que el Tercer Sector, que acaba de celebrar un Congrés a nivell nacional, és un actor clau, emergent, que farà parlar molt i molt en el futur. Esperem que us sigui d'interès.
Comentaris