La sensatesa de Lorenzo Milá

Cristianisme i Justícia, entitat vinculada als jesuïtes a Barcelona, va tenir la pensada de convocar-nos, fa uns mesos, a un grup de periodistes que treballem o hem treballat en mitjans de comunicació relacions amb l'Església, els moviments socials o les entitats vinculades a la solidaritat i la justícia. Fent-nos propaganda diríem que periodistes inquiets i diguem-ne que amb vocació social, tot i que segur que el número de companys que podrien compartir aquests punts de vista és majoritari. Doncs bé, aquest grup que de moment s'anomena "Periodistes per la justícia", va proposar als convocants d'organitzar xerrades o col·loquis amb primeres espases del periodisme català i espanyol, entre moltes altres coses. I dissabte a la tarda teníem la primera cita amb el periodista català Lorenzo Milá, actualment editor del TN de La1, cada vespre.

La trobada va servir per a moltes coses. La primera i la més important per constatar l'error de considerar els periodistes que presenten els telenotícies com a busts parlants, simples transmissors ascèptics de la informació. Lorenzo Milá ens va confirmar que és un periodista capaç de conjugar els desitjos de transformar el món -a poc a poc, amb limitacions, però de forma constant diària- i alhora d'entendre que per poder-ho fer primer cap acceptar la realitat -estimar-la, diríem en llenguatge de missa- tal com és-. En un altre sentit, el periodista català també va incidir en un altre mite, el de considerar que els periodistes hem de ser superherois, capaços de saber-ho tot, en tot moment i tenir un criteri fora del comú. Òbviament això seria el millor tant per als propis periodistes com per als espectadors, però és evident que és impossible. "Moltes vegades prou en tenim en gestionar-nos a nosaltres mateixos", alertava el propi Milá. Quanta raó que té!

Gregorio Luri i 'L'escola contra el món'
Gregorio Luri serà una de les cinc firmes que el dissabte dia 23 ens acompanyaran a Mataró en la II Jornada Valors i Compromís que porta per títol El nostre interior. Abans, però, m'arriben dues convocatòries que tenen lloc aquesta i l'altra setmana i posen de manifest l'activitat pública de Luri. Per començar aquest dijous dia 14, a les vuit del vespre, el filòsof i pedagog serà al centre cultural Can Lleonart d'Alella per presentar, en companyia de Salvador Cardús, L'escola contra el món, el seu llibre "optimista" -per bé que realista- sobre els mestres i l'educació a la Catalunya del segle XXI. I dijous dia 21, dos dies abans de la jornada, a l’Auditori de La Salle Gràcia (Pl. Del Nord, 14 - Barcelona) a les set de la tarda, pronunciarà una conferència titulada Pedagogia de la confiança: el remei a l’educació actual. Per a confirmar l’assistència, truqueu al 93.418.35.00 o bé escriviu a comunicacio@lasalle.cat.

Comentaris

Yuri ha dit…
Quina ràbia haver-me perdut lo del Milà, però a copsa la feina no et deixa fer allò que vols! La propera vegada segur que no m'ho perdo!

Entrades populars