[LaRiera48] Una mobilització que sorprèn fins i tot Paulí Mojedano

Alfons López Tena, organitzador del referèndum a Mataró, flanquejat per Joan Mora i Xavier Safont-Tria aquest vespre. Foto: capgros.com.

Déu n'hi do el que ha passat avui diumenge a Mataró al voltant de les consultes independentistes. Bé, no el que ha passat avui perquè avui de passar ha passat poca cosa però si el que s'ha consumat avui a Mataró: una onada independentista, sense que els ciutadans en general n'hi fessin massa cas, ha passat per sobre la ciutat afegint-se de forma molt significativa a un mar esbravat que hi ha en el conjunt del país en aquests moments. Tot s'ha de posar en la seva justa mesura però alerta: avui l'independentisme local ha aconseguit un triomf històric perquè ha sumat pel cap baix el doble del que semblava el seu sostre, si sumem els vots d'ERC, la CUP i una part significativa de CiU i fins i tot d'ICV. Si sumen els resultats d'aquests formacions en cap cas s'arriba als 21.000 vots afirmatius que avui l'independentisme ha obtingut a la ciutat [veure MataróNotícies.cat]. Poca broma. Els promotors del referèndum, als qual cal felicitar per la seva capacitat de convocatòria, han aconseguit que una quantitat molt potent de mataronins hagi anat a votar i això no deixa indiferent a ningú. Paulí Mojedano ho ha dit clarament en el programa especial que els serveis informatius de Mataró Ràdio han programat aquesta nit i en el qual he participat com a contertulià. Mojedano, és clar, feia comptes i se n'adonava que la suma dels vots que va rebre la seva formació amb els vots del PSC el 2007 no arriba ni de lluny al número de persones que estan a favor -almenys ara, en aquest enrarit context provocat pel Tribunal Constitucional-: són 21.000 vots versus els màxim 19.000 que sumen les dues formacions que no donaven suport a la convocatòria del referèndum. És molt improbable que tots aquests vots es repeteixen en futures compteses electorals a casa nostra i que la suma de regidors del PSC, el PP i ICV -opcions no partidàries de la independència- sigui inferior a la de l'altre sector, el nacionalista, format per CiU, ERC i la CUP. Però alerta: hi ha un independentisme latent a Mataró com al conjunt del país que, si les coses no canvien, té les de seguir augmentant amb claredat.

Comentaris

Anònim ha dit…
El PP no sap el vots que ha conseguit radicalitzar a Catalunya a favor de l'independencia amb el seu recurs contra l'estatut.

Deuen ser molt mal estudiants perque a aquestes alçades ja tindríen que saber la tercera llei de Newton. El principi d'acció i reacció:

Si un cos (el PP) actua sobre un altre (independentisme) amb una força (acció contra l'estatut), aquest reacciona contra el primer amb un altre força de igual valor i direcció pero de sentit contrari (reacció).

L'alcalde Hereu podría donar lliçons sobre el tema despres d'haver experimentat en propia persona el resultat d'intentar imposar tant si com no les obres a la diagonal.
Anònim ha dit…
M'apunto a futures COMPTESES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I KROCANTIS!
Anònim ha dit…
Protagonisme immerescut de Paulí Mojedano en aquest titular, que només s'explica per les ganes de quedar-hi bé. A qui li importa què li sorprengui a aquest senyor, que ja no mana ni al seu partit.

Entrades populars