2010: un any a la carretera

Aquest sóc jo, efectivament, darrera el twingo de l'Oriol Burgada. Som a Lleida, prop del Formule 1 on vam dormir fent la ruta del Com són els alcaldes. 2010 ha estat un any a la carretera, precisament. Foto: O.B./E.S.

2010, Déu n'hi do. Quin any. No sé perquè però m'han vingut ganes de fer balanç, de repassar les coses fetes i les vivències que he tingut durant aquests 365 dies. Som-hi.

Any important per a Valors. El setembre estrenàvem programa propi a Ràdio Estel, Valors a peu de carrer, fussionant l'espai que fins el juny anterior havíem fet al magazine Nits Estel i el programa que conduïa l'Eulàlia Tort titulat A peu de carrer. Sumant les descàrregues del nostre podcast, on penjàvem tan l'espai de l'any passat com el d'aquest curs, sumen ja un total de 8000 visites d'oients, una xifra que ens omple de satisfacció. A l'octubre obríem un nou cicle de conferències titulat Economia i valors junt amb la Fundació Bufí i Planas al tot just estrenat Tecnocampus Mataró-Maresme [conferència Bassat i Chinchilla]. Acabem l'any a punt d'estrenar Valors.tv, un programa de televisió per a la xarxa de televisions locals Comunicàlia que dóna solidesa i consistència al projecte iniciat ara fa tres anys. I sense deixar de fer la revista, durant aquest any hem ampliat la nostra presència a les xarxes socials, concretament a Twitter [aquí]. Vam estrenar-la en la III Jornada Valors i Compromís [aquí]. Podeu veure un resum de tot plegat a la nostra web, que el 2011 remodelarem totalment.

Amb Clack [web], l'empresa de continguts àudiovisuals que comandem amb l'Eloi Aymerich, hem fet coses, sí. Moltes. Any també molt important, de consolidació en gran nivell. El Cançons a la vora del pop [web], presentat a Vic l'1 de maig en una vetllada inoblidable. L'ampliació del Diaridelamusica.com [web] al Vallès Oriental, doblant l'audiència potencial de l'espai i iniciant una escalada que esperem ens porti per molts altres indrets del país. Gravació de la minisèrie documental sobre el Maresme i la seva cultura que s'estrenarà el març que ve i també l'enregistrament de quinze curts sobre la Festa Major de Les Santes que veuran la llum els propers mesos. La posada en marxa conjuntament amb Compagina del MataróNotícies.cat [web], el portal dels serveis informatius de Mataró Ràdio treu fum amb gairebé dues mil descàrregues diàries, de manera que ja fa dies que es va superar la xifra màgica de les 50.000 descàrregues en tot l'any. Ara ja en són a ratlla de 68.000. En la part humana, la incorporació a la gerència de Clack d'en Miguel Guillén i a l'equip directiu de la Georgina Altarriba.

Com a freelance, la meva tercera pota, projectes molt i molt interessants: el Com són els alcaldes, a COMRàdio a través de Mataró Ràdio, una ruta esgotadora però apassionant a la recerca del perfil humà de trenta batlles catalans [bloc]. El reportatge [article al meu bloc] sobre el País Basc de Capçalera, segurament el reportatge d'investigació -compartit amb el mestre Jordi Rovira- més important de la meva vida per la transcedència de les descobertes (guerra bruta mediàtica dels aparells de l'estat els anys 70). Tota la feina dels vídeos a CatalunyaReligió.cat. Les col·laboracions també cada tres setmanes al diari El Punt [aquí]. El retrat mensual a la revista Foc Nou [aquí]. El bloc d'anàlisi polític local LaRiera48 a MataróNotícies.cat, on intento seguir l'actualitat dels polítics mataronins i maresmencs [aquí]. I l'espai La Tertúlia (política) que he moderat a Mataró Ràdio tot l'any [aquí].

En allò personal, un fantàstic viatge de la mà de Rafael Vallbona a l'Alentejo portuguès -sense ell físicament parlant sinó a través del seu llibre Viatge a l'Alentejo-. Ha estat un any dur, d'adaptació, de sentir la pluja que et mulla quan ets a la intempèrie. A vegades pica, aquesta pluja... Ser emprenedor és una experiència revitalitzant i molt engrescadora, però amb els seus esclavatges. El 2011 serà qüestió de saber-los afrontar una mica millor. I viure-ho tot plegat amb una mica més de calma i serenor. Aquest és l'autèntic repte, sí.

Comentaris

Entrades populars