Tres flashos de final d'any

1. Els convergents maresmencs, de moment, pinten poc al govern Mas. L'alcaldable nacionalista per Barcelona Xavier Trias pronosticava fa uns dies a l'Ara davant la pregunta de si eren extrapolables els resultats de les catalanes a les municipals que el convergent Josep Rull a Terrassa treuria molts bons resultats així com el candidat de Mataró, del qual no es reproduïa el nom, segurament perquè Trias no el va dir. Però segurament també perquè no el té tan present com el candidat terrassenc. Valgui l'anècdota per reflexar la manca de presència que la gent de Mataró i el Maresme de Convergència i Unió, pel que hem vist de moment, tindrà en el nou govern Mas. En el Parlament, els tres diputats de CiU que hi hauran són Joan Morell, Benet Maymí i Roger Muntañola; ni l'alcalde de Premià Miquel Buch -un dels joves que despunten amb força en el panorama polític comarcal- ni Joan Mora, l'alcaldable per Mataró. Veurem si les incorporacions de segona fila contrasten una mica aquesta imatge. Potser és que estàvem massa acostumats amb la influència maresmenca dels governs Pujol, amb persones com el mateix president, el sempitern conseller d'Indústria Antoni Subirà, l'incombustible Ramon Camp, Maria Eugènia Cuenca... Què fara, per cert, Artur Mas amb el tema de la Ronda del Maresme? Actuarà de forma pragmàtica, seguint l'acord que tenien els nacionalistes a nivell maresmenc amb els socialistes, o es revisarà tot el traçat tan de la Ronda del Maresme com de la Ronda al seu pas per Mataró com va deixar anar Benet Maymí en una tertúlia electoral a Mataró Ràdio?

2. Paulí Mojedano més sol. Després del clímax que va suposar la sortida del partit del fins ara cap del grup municipal del PP Paulí Mojedano, els esdeveniments a la formació conservadora es van succeïnt. La primera operació un cop près el control del grup municipal per part del president local i els seus homes de confiança -Marcos Fernández, José Luis Calzada, Adam Alonso- ha estat intentat acabar amb qualsevol possibilitat electoral per al fins ara cap de llista popular: els de José Manuel López han estès l'ombra del dubte sobre ell arran de l'afer no aclarit dels 25.000 euros pertanyents al partit que suposadament estan a mans de Mojedano. La deserció [notícia a MataróNotícies.cat] de les seves regidores fidels, Maria Lluïsa Corominas i Ana Martínez, així ho certifica i deixa en molt mala posició a l'home que va encapçalar les llistes del PP el 2007. Cal una resposta clara seva, per confirmar que aquests 25.000 euros no han tingut un ús privatiu a les seves mans.

3. La CUP es reforça amb Toni Guirao. La CUP anuncia [notícia a MataróNotícies.cat] un fitxatge estrella, el de Toni Guirao, que durant un parell de mesos, de juliol a setembre de 2007, va ser el cap del grup municipal d'ICV-EUiA en substitució de Jaume Graupera. L'acord, de fet, és entre la formació independentista i Revolta Global-Alternativa Anticapitalista, i suposa una rèplica estratègica a l'anunciada candidatura Per un Mataró d'Esquerres: si la CUP és capaç de fagocitar l'esperit d'aquesta candidatura impulsada pels antics membres d'Esquerra Unitària, podria mantenir sense problemes el seu actual regidor a l'Ajuntament i, en el cas d'una hipotètica baixa participació, obtenir-ne un segon. Bona jugada de Joan Jubany i Xevi Safont-Tria: els partits petits tindran molt a dir en un Ajuntament -com la societat, com hem vist en el nou Parlament, cada cop més fragmentat-.

Comentaris

Entrades populars