[LaRiera48] Es consuma la ruptura al PP local

Imatge de Paulí Mojedano besant el passat 22 de gener Alícia Sánchez Camacho. Ara tot això ja és història. Foto: C.S.

Ha estat la notícia del dia, comentada a totes les redaccions locals i en els ambients polítics, tot i que durant el cap de setmana havia corregut ja la possibilitat que fos aquesta setmana prenadalenca quan es consumés el procés de ruptura en el sentit del Partit Popular de Mataró. De fet era una notícia esperada, a la qual ja havíem dedicat diverses entrades [aquí] i [aquí]. Avui, finalment, ha estat quan Pauli Mojedano -acompanyat de Maria Lluïsa Corominas i Ana Martínez- ha anunciat la seva sortida del grup municipal popular, que ara quedarà integrat tan sols pel president local José Manuel López, i la seva baixa com a militant del Partit Popular de Catalunya, una formació on tenia carnet des de feia tres dècades, en temps de l'extinta Alianza Popular.

Ha fet bé Paulí Mojedano deixant el Partit Popular? Sí, segur que si, perquè si de fet des de feia molt temps la cantarella de molts sectors político-periodístics era "què hi fa en Paulí al PP?" al final el procés de decantació lògic era aquest. I sobretot perquè l'aposta que va fer Montse Nebrera en el seu moment i a la qual ell va donar entusiàsticament va fracasssar en el sí del partit. En aquell moment Mojedano segurament hauria d'haver aprofitat per saltar del vaixell, però probablement va voler intentar encara el darrer esforç... Ara, ha fet bé de no deixar l'acte de regidor? Això sempre és discutible. L'argument del qui se la queda sempre és "s'ha de defensar el projecte amb què es va anar a les eleccions" però és clar, segurament la majoria de gent que va votar la llista del Partit Popular ho va fer per donar suport a aquesta marca electoral... ni a Paulí Mojedano ni al projecte del Mataró Marítim... Amb tot hi ha una circumstància, econòmica, que almenys deixa ben parat Mojedano: amb l'acció que ha protagonitzat avui Paulí Mojedano deixa de ser el regidor alliberat d'un grup polític municipal, situació que no podrà reproduir com a regidor no adscrit. Per tant en termes econòmics avui ha generat un negoci ruinós... i això l'honora. En l'altra cara de la moneda és evident que mantenir la presència a l'Ajuntament és una plataforma fantàstica per poder tenir encara una notòria presència mediàtica... de manera que sembla bastant probable que el paulinisme es converteixi en una candidatura pròpia a les properes municipals... Això, però, encara s'ha de decidir.

Avui, en tot cas, es tanca un període llarg, de set anys, des que Joan López va deixar el lideratge del PP a Mataró el 2004. Això és important, perquè Mojedano i la seva forma de fer política -malgrat alguns errors notoris en els darrers temps- han quedat registrats a les parets de l'edifici consistorial, així com el seu projecte estrella, el Mataró Marítim. També és moment, doncs, per reconèixer la feina feta pels que avui han estat la notícia. Que tinguin sort.

· Notícia a MataróNotícies.cat [aquí] i a Capgròs [aquí]. També reacció de José Manuel López a MataróNotícies.cat aquí.

Comentaris

alter-ego ha dit…
No entiendo esta politica de verdad,si quiero decir que se han sacrificado por una causa justa.


http://www.martin-almiron.com/2010/10/ilusiones-y-desilusiones.html

Entrades populars