[Valors] La tendresa, més enllà del Nadal

El període nadalenc és un període on tots una mica ens obliguem -o ens permetem, potser també- expressar tendresa. Podem fer-ho quan ens donem els regals, quan comprem un detall per una altra persona, en compartir algun dels dinars o sopars que sovintegen en aquestes dates... Amb un punt de pudor, això si, de prudència, perquè expressar tendresa, sensibilitat, ensenyar els nostres sentiments... no és una cosa que estigui a l’ordre del dia, que estigui socialment adaptat, i menys encara en el cas dels homes, als quals ens toca mostrar fermesa, seguretat, convenciment, força. Per això aquest mes de desembre, a Valors, volem parlar de la tendresa, de la necessitat de reivindicar aquest valor i disassociar-lo d’allò que se’n diu popularment «la nyonyeria». La vida també té un costat tendre, sensible, que hem de canalitzar, deixar que flueixi i creiem que ho hem de reivindicar. Ho fem de la mà d’un grup d’articulistes que obre Francesc Torralba, autor de La tendresa (Pagès editors), Ana Ruano, Anna Navarro i Viqui Molins.



A parlar de la tendresa hem dedicat també el Valors a peu de carrer de just abans de Nadal, amb la participació de la pedagoga Mar Galceran, la psicològa Ana Ruano, el periodista Òscar Fernández, el contador de contes Oriol Toro i com sempre en Fransiscu. És una bona manera, pensem, de completar els continguts que hi ha a la revista d'aquest mes.




Oriol Toro explicant un conte sobre la tendresa i Oscar Fernández parlant dels mariners que ha conegut a la Casa Stella Maris de Barcelona.

Comentaris

Entrades populars