Tots els 'Valors a peu de carrer' d'abril

S'acaba el mes d'abril i em disposo a fer un repàs de les quatre edicions que hem fet de Valors a peu de carrer, el programa que fem conjuntament amb l'editorial Proteus a Ràdio Estel, i que s'emet els dissabtes a 2/4 de 8 del vespre i els diumenges a les 10 de la nit. El condueix la periodista Elena Canseco, sota la meva direcció.


· L'esperança (29/04/2012). Programa [aquí] fet a partir del número de Valors del mes d'abril. Es recupera una de les declaracions de Josep Maria Rovira Belloso a l'entrevista que es publica en l'edició en paper de la revista i s'entrevista de nou a Victòria Cardona, que col·labora també en el número d'abril amb un article d'opinió. Com és habitual en les edicions en què es trasplanta un número de la revista a les ones radiofòniques, un membre del Col·lectiu Vivim del Cuentu, en aquest cas Oriol Toro, explica un conte relacionat amb l'esperança.


· Abolir la tortura (2204/2012). Entrevista [aquí] a Emili Chalaux, president d'ACAT, Associació de Cristians per l'Abolició de la Tortura, que celebra el seu 25è aniversari. Algunes de les frases que diu a l'entrevista: "La tortura sempre és exercida pel poder. És un abús de poder";"Tots podem esdevenir torturadors. Només cal que es donin les circumstàncies adients" i ""L'abolició de lesclavitud també semblava utòpica fa uns anys i sha aconseguit. Amb la tortura passarà el mateix".


· Ciberètica i valors (15/04/2012). Entrevista [aquí] a Josep Lluis Micó, autor del llibre Ciberètica. TIC i canvi de valors, inclòs dins la col·lecció Observatori de valors. Entre les frases destacades de l'autor: "Estem repartint més abraçades que mai. Enviem un mail i, encara que no coneguem l'altra persona, acabem amb una abraçada. I, de vegades, forta i tot". "A internet, acceptem les mitges veritats, els currículums decorats i les fotos retocades. Coses que a la vida real no s'entendrien" o "Hem d'afrontar la novetat que suposa internet o les tecnologies intentant mantenir els nostres principis i valors anteriors".


· L'alegria, amb Tortell Poltrona (01/04/2012). En aquest Valors a peu de carrer [aquí], amb Tortell Poltrona, que acaba de treure amb l'editorial Proteus Opinions d'un pallasso [web], parlem del circ com a transmissor de valors. Repassem la seva tasca al Circ Cric i, sobretot, a Pallassos sense Fronteres. "Un dia en el que no hem rigut és un dia perdut. Quan no riem som una mica menys humans", és una de les frases que ens va deixar a la manera de titulars. I d'altres que convoquen a l'esperança com aquesta: "El circ ens ensenya a lluitar i esforçar-se per allò que volem aconseguir. Uns malabars que avui semblen impossibles d'aconseguir, demà seran més a prop de sortir perfectes. Només cal treballar i creure-hi". A Tortell Poltrona ja el vam entrevistar a Valors en el número 40, parlant també de l'alegria [aquí].


Estem molt contents de la recepció que està tenint el programa via Internet; aquest mes, directament des del nostre podcast, són més de 1.300 les persones que s'han descarregat algun dels quatre programes emesos. Gràcies a tots per seguir-nos!

Comentaris

Entrades populars