Si els diaris del futur són com els d'avui, no moriran mai

No ho acostumo a fer gairebé mai, però avui que tinc una mica de temps, lectura de tres diaris: La Vanguardia, l'Avui i El País, de tres tendències (i àmbits territorials ben diferents). Primer de tot una constatació: l'esforç que fan els diaris, els diumenges, per oferir temes propis, de qualitat, que enganxin els lectors. Ho dic en referència als tres que he consumit avui. Curiosament ho fan amb fórmules contradictòries: en el cas de l'Avui i El País segueixen apostant pels suplements de paper i de paper couché, mentre que La Vanguardia torna una mica als orígens i concentra la matèria informativa, molt arreportatjada, en les planes del diari. L'edició del rotatiu d'aquest diumenge era espectacular en aquest sentit: gairebé tots els temes d'obertura de secció tenien aquest to, molt propi dels diumenges, precisament, i no hi havia notícies d'estricta actualitat (Internacional obre una sèrie de retrats de nordamericans, Política retrata el marc de Francisco Camps al País Valencià, Tendencias reflexiona sobre la publicitat relacionada amb les menges ensucrades dels nens a l'hora del pati...).

El País, que manté l'oferta més profunda a Domingo, entrevista Eduardo Madina, actual diputat al Congrés pel PSOE i víctima d'un atemptat terrorista l'any 2002 per part de la banda terrorista ETA. En l'altre suplement, el Negocios, interessants planes centrals sobre el futur econòmic d'Àfrica, que es podria veure molt afectada per la crisi econòmica mundial, tot i constatar un cop més la força de països com Sudàfrica, Tanzània o Ghana, els quals han rebut moltíssima inversió de Xina però també -i això jo no ho sabia de la Índia i de Brasil, dues altres potències emergents-.

Finalment, l'Avui obre un altre cicle amb personatges políticament incorrectes -també per a la seva línia editorial- que s'obre amb una interessant entrevista de Francesc Puigpelat a la icona independentista Víctor Alexandre, que presenta la conversa de Carod amb ETA el gener de 2004 com un pacte entre aquest i els terroristes per tal que la banda no atemptés a Catalunya (que no havíem quedat que ni parlar-ne, d'aquesta versió). La lectura de l'Avui permet també descobrir algunes coses de casa, repassant la premsa diària nacional i estatal. A l'Avui, per exemple, expliquen que el cap del grup municipal de CiU, Joan Mora, anirà en quart lloc a la llista de la formació nacionalista a les properes eleccions europees, que encapçala l’economista Ramon Tremosa. El lloc no és de sortida, però de totes maneres l’elecció de Mora l’avala com una de les persones de confiança del president de CiU Artur Mas.

Llavaneres s'enamora de Il Puto Musicante*



Una vintena de persones van acudir a la petita sala Zig Zag de Sant Andreu de Llavaneres el passat dissabte per veure i escoltar el concert d'Il Puto Musicante. Una bona notícia tant per la banda -amb disc sota el braç costa veure aquesta originalíssima proposta nascuda a casa nostra- com per la sala, ja que amb aquest nou recinte -una antiga gelateria que programa setmanalment artistes de gairebé tots els estils- Llavaneres s'apunta a la música en directe que mica en mica va sembrant arreu de la comarca nous escenaris que programen regularment. (...)

* Llegeix la resta a Diaridelamusica.com.

Comentaris

Entrades populars