La petja de Godayol a Ayaviri

Un capellà de la confiança del nou bisbe d'Ayaviri amonesta un grup de feligresos per a dur a terme una proposta heterodoxa a pocs metres de l'entrada de la catedral de la prelatura.

La revista Foc Nou em publica aquest mes de juny un extens article [llegir clicant aquí] sobre la situació que es viu a la Prelatura d'Ayaviri després de la marxa del salesià mataroní Joan Godayol i que vaig estar treballant durant la visita que una delegació mataronina va fer-hi l'octubre passat. Un article que narra la lluita acarnissada que es viu des de fa una desena d'anys amb especial virulència entre els sectors conservadors i progressistes -maleïdes etiquetes- de l'Església peruana. Entre les moltes coses que he après en relació a aquesta qüestió, una d'elles és que el fundador de la Teologia de l'Alliberament no és altre que un peruà, el jesuïta Gustavo Gutiérrez, i que això explica que aquest xoc entre una i altra Església sigui tan profund a l'antic regne dels inques.

Per cert que resulta molt satisfactori veure com la visita d'una delegació mataronina, l'octubre passat, va servir per molt, almenys pel que fa al reconeixement de la feina que fa la contrapart dels Amics del Bisbe Godayol al Perú, l'associació Musuq Yllary. El vídeo que segueix testimonia la visita de l'alcalde de Juliaca, David Mamani, a la residència que Musuq Yllary té en aquesta ciutat. Durant la visita de l'octubre passat, els seus responsables es queixaven que les autoritats municipals "passaven" totalment d'ells i que no els havien tingut cap mena d'atenció mai. Ara, a jutjar pel vídeo i per la cessió d'un terreny per a construir una nova residència, sembla que les coses han canviat i ho han fet per a bé.

Comentaris

Entrades populars