Toni Cruanyes: “El periodisme no pot regalar olles per augmentar el nombre de lectors” *

Toni Cruanyes (1974) és de Canet de Mar i maresmenc de sentiment. Llicenciat en Periodisme i Ciències Polítiques per la Universitat de Barcelona, ha participat en nombrosos mitjans de comunicació, com El Temps, el Punt, els Matins d’Ona Catalana. Ha sigut corresponsable de TV3 a Londres i actualment és director en funcions de l’Avui. Analista sòlid de la realitat nacional i internacional, ens recomana El món d’ahir, d’Steven Zweig per entendre “El món d’avui”, precisament el què ell intenta cada dia explicar.

Tot indica que no és una bona època pels mitjans de comunicació.
Doncs no. És una època complicada i es preveuen coses pitjors.

Què ha passat?
El mateix que ha passat amb moltes de les famílies o persones: hem caigut en les trampes de la bonança econòmica. La gent s’ha endeutat, també les grans empreses. S’han fet inversions sense valor, s’ha caigut en el frenesí de la despesa. Els mitjans de comunicació grans, els tradicionals, no hem entès que sovint no podem competir amb els diaris gratuïts. Per sort l’Avui se’n surt bé i se’n sortirà bé, però també hi ha hagut errors.

* Extracte de l'entrevista que el periodista de Valors Toni Rodón va fer dijous al vespre al director en funcions del diari Avui, Toni Cruanyes, després d'una conferència a Òmnium Cultural de Mataró. La podeu llegir en el proper número de la revista i de forma més extensa clicant aquí.

Novetats i retorns blocaires: Oriol Burgada i Francesc Ponsa
En pocs dies tenen lloc la reactivació del bloc de l'Oriol Burgada, bon amic i millor professional ara vinculat amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN), i Francesc Ponsa, col·laborador de la revista Valors i que acaba de presentar un llibre sobre el seu admirat José Saramago. El darrer post de Burgada el podeu llegir aquí i el nou bloc de Ponsa (Amb un roc a la faixa) aquí. A la foto se'ls pot veure actuant en parella (Burgada a la dreta, Ponsa a l'esquerra) presentant el llibre De la ceguesa a la lucidesa: la literatura d'idees de José Saramago fa una setmana al Centre de Cultura Caixa Laietana. Felicitats als dos per tornar a la blocosfera i per la feina feta.

Comentaris

Entrades populars