Valors per superar la crisi

S’acosta el final de curs, un cicle que ha estat marcat profundament per la crisi econòmica, com era de preveure. Sense proposar-nos-ho explícitament, la majoria dels darrers números de Valors han tractat directa o indirectament de la situació creada. Vam començar, al setembre, amb un primer número de diagnòstic [veure monogràfic], mentre el gener parlàvem de la generositat i com, per estrany que sembli, en temps de crisi es fa més present a la societat [veure monogràfic]. El març el malaguanyat Luis de Sebastián, mort quan enllestíem el número que teniu a les mans, reflexionava sobre com la falta de renúncia, de moderació havia portat a la situació actual [veure vídeo]. Ara tanquem aquest cicle amb un número propositiu on diverses persones ens proposen valors per superar la crisi: Joan Ramon Rovira, Joan Mora [bloc], Francesc Raventós i Joan Majó [Vídeo: Joan Majó apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva], que està tenint un èxit abassegador amb el seu No m’ho crec, recomanen responsabilitat, esforç, esperança i innovació per superar l’actual crisi en un número que pretén infondre esperança en el futur que ens espera.

D’altra banda, sabeu que Valors no és només una revista sinó que pretén ser un espai aglutinador de persones amb ganes de reflexionar, de viure la vida amb plenitud. Després de la II Jornada Valors i Compromís [vídeos de Laia de Ahumada, Lluís Duch, Gregorio Luri, Antoni Puigverd, Margarita Rivière] us convida el proper dissabte dia 27 al Casal de Sant Josep de Mataró a la darrera activitat prevista del curs més enllà de la revista: el tradicional Sopar-Debat que enguany tractarà sobre el plaer i que protagonitzarà la benedictina Teresa Forcades. Hi sou, com sempre, tots convidats.

· Editorial de la revista del mes de juny. "Superar la crisi". Llegir clicant aquí.
· Entrevista a Joan Majó. "La crisi farà conscienciar dels límits planetaris". Llegir clicant aquí. Veure vídeo resum clicant aquí.
· Article de Joan Mora. "Per sortir de la crisi: més i millor". Llegir clicant aquí.
· Article de Francesc Raventós. "La crisi és molt dura però hem de sortir-ne enfortits". Llegir clicant aquí.
· Article de Joan Ramon Rovira. "Crisis financeres: serà alguna vegada diferent?". Llegit clicant aquí.

ALTRES CONTINGUTS D'INTERÈS DEL NÚMERO
· "Crear la feina", de Joan Salicrú. Llegir clicant aquí.
· "L'home que ha guanyat", de Ramon Radó. Llegir clicant aquí.
· "Utilitzar la religió", de Francesc Grané. Llegir clicant aquí.
· "Europa com a solució", de Francesc Amat. Llegir clicant aquí.
· “Després de la dispersió”, de Ramon Bassas. Llegeix clicant aquí.
· “Tuitejar o no tuiejar?”. Article Marc de San Pedro. Llegeix clicant aquí.
· “El futbol”. Article de Joan Safont. Llegeix clicant aquí.
· “Menorca i les Pitiüses”. Article de Joaquim Amargant. Llegeix clicant aquí (Nou bloc amb les col·laboracions de viatge de Valors).

Comentaris

Entrades populars