La consellera Tura serà a la III Jornada Valors sobre la llibertat

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha confirmat la seva presència a la III Jornada Valors i Compromís, que se celebrarà el proper 22 de maig a la sala d'actes Caixa Laietana de Mataró (Sta Teresa, 63). No és l'única incorporació al cartell de la jornada: l'altra persona que serà també amb nosaltres és Lluís Sáez, sociòleg, col·laborador de la Fundació Lluís Carulla, una autèntica mina de reflexions i valors. Lluís Sáez va col·laborar amb Valors [web] en el número sobre la paternitat i també en una taula rodona a Nits Estel amb Valors que ha estat de les més escoltades de la temporada [aquí].

Tura i Sáez s'afegeixen als tres convidats confirmats anteriors: la catedràtica d'Ètica a la UAB Victòria Camps, el filòsof i músic Bernat Dedéu i el professor d'ESADE Raimon Ribera. L’acte, presentat pel periodista mataroní Oriol Burgada, se celebrarà en aquesta ocasió a la sala d’actes Caixa Laietana (Santa Teresa, 63) de Mataró, on hem celebrat els darrers actes de la revista, l’últim dels quals va congregar el president del Parlament Ernest Benach, el periodista polític Francesc-Marc Álvaro i el consultor polític Antoni Gutiérrez-Rubí [aquí]. La revista d’aquest mes de maig, com hem fet els dos darrers anys, serà una translació escrita de les ponències que es podran sentir el 22 de maig a Mataró.

La Jornada, que pretén ser un punt de trobada entre membres de l’associació, lectors de la revista i les altres plataformes de què disposem actualment i persones interessades en la nostra iniciativa, es dedica enguany a parlar de la llibertat, un dels valors cabdals a la nostra societat i que en els darrers temps es contraposa sobretot a la seguretat. El plantejament que fem des de Valors és, però, una mica diferent: què en fem de la llibertat? Per a què la volem? Preneu-ne nota i confirmeu la vostra presència a l'acte via Facebook [aquí].

La diferència entre ètica i moral, aquest vespre a 'Nits Estel amb Valors'



Joan-Carles Mèlich distingeix entre ètica i moral a Ètica de la compasión: "Les dues són importants, però no són el mateix. La moral és un marc normatiu, mentre que l'ètica és la resposta que has de donar en una situació excepcional". Ell ha estat l'entrevistat d'aquest vespre del Nits Estel amb Valors emès aquest vespre a Ràdio Estel. Interessants reflexions, recordant també l'origen de la paraula compassió, que significa "patir amb l'altre", compartir-hi els patiments. Podeu recuperar altres edicions de l'espai radiofònic de Valors clicant aquí.

Comentaris

Entrades populars