[Valors] La llibertat, desig de difícil gestió (Maig 2010)* | El 5 de juny, Sopar-Debat amb Lluís Pastor 'Lideratges, avui'

Encarem la recta final del curs i, per tercera vegada, l’Associació Cultural Valors editora de la revista organitza pel proper 22 de maig la Jornada Valors i Compromís, dedicada enguany a la llibertat. És un dels grans principis de la Revolució Francesa, del món modern, i després de setanta números encara no n’havíem parlat abastament. De manera que la Jornada pretén això, apuntar un itinerari de reflexió al voltant de la llibertat, un valor que té múltiples enfocs i que darrerament s’ha oposat a la seguretat. La presència de la consellera de Justícia, Montserrat Tura, tanca l’elenc de ponents que seran amb nosaltres el dissabte dia 22 a la Sala d’Actes Caixa Laietana de Mataró. Els altres són: la catedràtica d'Ètica Victòria Camps [web], el filòsof i músic Bernat Dedéu, el professor d’ESADE Raimon Ribera i el sociòleg Lluís Sáez. Serà una bona ocasió per trobar-nos tots aquells que participem en aquesta aventura engrescant que és Valors. El número present és una mena d’avenç, d’introducció a la jornada, amb les ponències de tres dels cinc participants. També destaca d’aquest número l’entrevista [aquí] a Josep Maria Esquirol, autor del molt recomanable El respirar dels dies i una de les veus més suggerents del panorama filosòfic català [veure vídeo de la seva intervenció a l'acte dels deu anys dels Deu Minuts de Silenci per Escoltar el Nadal].

Abans d’acabar el curs, però, Valors prepara encara una altra activitat, el Sopar Debat, que es farà el dissabte dia 5 de juny i comptarà amb l’assistència de Lluís Pastor, professor de la UOC, el qual parlarà sobre Lideratges, avui. Una activitat amb una llarga tradició a la capital del Maresme que s’organitza conjuntament amb Justícia i Pau, Acció Catòlica Obrera i Grup Tercer Món Mataró [confirmar assistència aquí]. Hi sou tots convidats.

* Article introductori al número de maig de Valors.

ALTRES CONTINGUTS D'INTERÈS DEL NÚMERO
· "Un mocador que fa por”, de Maria Coll.
· “La immediatesa, avui”, de Francesc Amat.
· “Najat El Haixmi: ‘Tots som susceptibles de caure en el racisme’’”, de Miguel Guillén.
· “La dona, ara...”, d’Anna Punsoda.
· “Soldats”, de Ramon Radó [Bloc].
· “Si plou, val més mullar-se”, de Joan Safont [Bloc].
· “Què ens fa ser humans?”, de Pol Bartrés [Bloc ‘L’altra cara de la ciència’].
· “Estructura”, de Joaquim Trenchs [web].
· “La mesura de totes les coses”, de Ramon Bassas [Bloc].
· “D’Al-Andalus al Marroc”, de Joaquim Amargant [Bloc].
· “Rercerca 2.0”, de Marc de San Pedro [Bloc].
· El conte: “El forat”, de Josep Ros (Vivim del Cuentu, web). Dibuix de Javier García [Bloc].

Més informació a http://www.valors.org/.

Comentaris

Entrades populars