Aquest agost, el 'ddM Concert', 'Nosaltres, els maresmencs' i 'Cançons a la vora del pop' a m1tv

Aquest mes d'agost, la televisió pública comarcal, m1tv, emetrà diversos productes de la factoria Clack [web], cosa que ens omple d'orgull els promotors d'aquesta productora audiovisual que té en la seva vinculació amb el territori un dels principals eixos. Concretament són els dotze capítols del ddM Concert, la minisèrie Nosaltres, els maresmencs [web] i el documental Cançons a la vora del pop [web].

Comencen parlant del ddM Concert, una iniciativa emmarcada dins el projecte multimèdia Diaridelamusica.com [web] que vam impulsar ara fa més de dos anys des de Clack i que finalment ha vist la llum aquest estiu. La voluntat, com sempre, és acostar la música en directe a la ciutadania, música feta per grups i cantants del territori o música que ve a fer gent i grups de fora de la comarca a casa nostra. Alguns dels concerts són l’actuació del grup Ai, Ai, Ai en el Festival Cruïlla de Cultures 2009; Santi Arisa en el Festival Poesia i + de Caldes d’Estrac; la Vella Dixieland & Esther Ovejero en el Festival de Jazz d’Arenys de Mar; Névoa en el Festival Jazz en la Nit de Premià de Dalt... i així fins un total de dotze concerts amb la millor música de l’estiu. ddM Concert té una durada aproximada d’una hora i s’emet els divendres a 2/4 d'11 de la nit. L'emissió del ddM Concert es farà cada divendres en el marc d'una nit on també s'emetrà el programa enregistrat al Festibad Xarxa, dut a terme a la sala Clap de Mataró el mes de juny.

Parlem ara de Nosaltres, els maresmencs, que s'emetrà les nits dels dimecres, un dels èxits de la programació de primavera de m1tv, segons fonts de la cadena. La sèrie s’estructura com una road movie comarcal, protagonitzada pel polifacètic Albert Calls –periodista, poeta i dinamitzador cultural-, que es fa acompanyar del jove Eloi Aymerich per mostrar-li la diversitat cultural de la comarca. Durant el recorregut, parlen tranquil·lament amb representants del món cultural i polític de la comarca, amb una pregunta sempre subjacent: existeix el Maresme?. La sèrie és una producció de Clack i Claraboia, amb el suport del Consell Comarcal del Maresme, la revista Capgròs i el canal m1tv.

Finalment, el dijous dia 18 d'agost es reemetrà el documental Cançons a la vora del pop, realitzat per Clack i editat amb el Grup Enderrock amb el suport de Televisió de Catalunya, ICIC, Caixa Laietana i m1tv. El documental retrata un dia qualsevol de l’hivern de 2010, quan la nova fornada del pop català es fa gran. Així, els espectadors poden veure cinc històries quotidianes protagonitzades pels grups Manel, Els Amics de les Arts, Anna Rois i l’Ombra de Ton Chien, El Petit de Cal Eril i Maria Coma. Cançons a la vora del pop va guanyar el Premi Enderrock al millor documental musical de 2010.

Comentaris

Entrades populars