Sempre ens quedaran les Santes, però... *

Aquest dissabte, ahir pel lector, si no hi ha cap impediment, la colla castellera Capgrossos de Mataró actuarà a la quarta edició del festival Cruïlla BCN, organitzat al Fòrum de Barcelona per la cooperativa mataronina VisualSonora. Així, entre Jack Johnson, Public Enemy i Madness brillarà amb llum pròpia la nostra firma en el món dels castells. Els maresmencs exportarem referents cap a la capital. I segur que quedarem bé.

De la mateixa manera, en el seu dia la pròpia VisualSonora va ser capaç de plantejar una versió reduïda a Barcelona del Cruïlla de Cultures que des de 2005 organitzava a Mataró amb la complicitat de l’Ajuntament i la Generalitat. Durant dos anys es van simultaniejar les dues versions, però el 2010 l’acord amb l’antic govern d’esquerres de la ciutat es va trencar i el Cruïlla va deixar de fer-se a Mataró.

D’altra banda, aquest 2011, a onze dies de la seva inauguració, el nou govern municipal mataroní liderat per Joan Mora (CiU) ha decidit suprimir el Festival Shakespeare, que s’havia fet a Mataró els darrers tres anys.

El 2009, aquestes dues activitats, sumades a la potent Festa Major de Les Santes, van arribar a coincidir. La juxtaposició del Cruïlla, el Shakespeare i Les Santes va insinuar una proposta global d’estiu de gran potència i amb capacitat d’atracció turística.

Però el Cruïlla va marxar. I ara el nou govern suprimeix el Shakespeare. Només ens queden Les Santes. Sempre ens quedaran Les Santes, si, però entre uns i altres hem desvestit la que podia haver estat la gran aposta cultural de la capital del Maresme. Una veritable llàstima.

* Article publica avui diumenge al diari El Punt.

Comentaris

Entrades populars