Les Santes del Twitter*
I durant tot l’any he anant sumant arguments per ser a la xarxa social de referència en aquests moments. Ens n’hem adonat, tots plegats, que si que serveix, aquesta xarxa, i que no pel mateix que Facebook. A Twitter hi prima la idea de comunitat i això significa que és perfectament factible generar una xarxa virtual al voltant de la xarxa real de ciutadans que viuen en un lloc concret a través de l’ús d’etiquetes genèriques o específiques per moments concrets. Així, ens hem acostumat a retransmetre o seguir els plens municipals a través de l’etiqueta #plemataro i durant el període electoral vam gaudir de valent veient com els polítics “se les fotien” entre ells a #eleccionsmataro. Aquests dies, que ha tornat a ser Festa Major, Twitter ha estat l’eina de comunicació predilecta entre els santeros, els membres de la religió que veneren les nostres patrones, Juliana i Semproniana. Allà hem comentat, amb l’etiqueta #lessantes, tot el que se’ns ha passat per la barretina. N’hi ha hagut tantes, de piulades, que hem aconseguit en determinats dies fer de l’etiqueta trending topic a nivell català, és a dir el tema més comentat a la xarxa.
Vaja, tots els que critiqueu les xarxes socials o en menysteniu l’interès: a casa meva hem demostrat com el Twitter pot ser un excel·lent element de cohesió social i vertebració territorial. Proveu-ho, no us n’arrepentireu.
* Versió llarga de l'article publicat avui a El Punt Avui, el diari sorgit de la fusió de El Punt i l'Avui en el qual m'enorgulleix col·laborar.
Comentaris