[LaRiera48]: S'ha acabat el temps d'espera

Durant les properes hores, els ciutadans de Mataró coneixerem quin serà el desllorigador del mandat iniciat el passat 11 de juny. L'alcalde Joan Mora ha esgotat el límit legal i finalment ha convocat el ple del cartipàs, on s'ha d'aprovar l'estructura municipal de caps d'àrea i càrrecs de confiança pels propers quatre anys, per aquest dijous dia 14 de juliol. El cartipàs és un d'aquells assumptes claus en què es requereix majoria, per a ser aprovat: hi ha d'haver més vots a favor que en contra i en tot cas assegurar l'abstenció d'algun dels grups municipals.

Els daus estan sobre la taula: la CUP ja ha dit que no donarà suport al cartipàs de cap de les maneres, el PP és més que probable que ho faci, ICV presumiblement farà una desqualificació total de la proposta i per tant només queden sobre la taula dues altres possibilitats, el PSC i la Plataforma per Catalunya. Aquesta darrera formació ha plantejat tres reivindicacions inassumibles -o molt difícilment assumible, almenys una d'elles- per l'executiu de Joan Mora: CiU es podria plantejar -al cap i a la fi també ho va fer el PSC d'Àngel Ros a Lleida- votar a favor de prohibir burca i niqab a la ciutat, però faria pujar molts graus la temperatura si accedís a les dues altres condicions, que són no empadronar immigrants il·legals -en la línia del que havia proposat l'alcalde de Vic, d'UDC- i afavorir les persones amb NIF respecte els que documentalment no són ciutadans espanyols a l'hora de contractar treballadors de l'Ajuntament. Les últimes dues propostes m'atreveixo a dir que no seran avalades mai per Joan Mora (a la pàgina 116 de Ciutadà Mora l'alcalde Mora diu que clarament que "si" quan se li respon si s'han d'empadronar tots els immigrants).

Dit tot això, doncs, és obvi que anem cap a un escenari d'entesa amb el PSC, sense el qual és impossible aprovar el cartipàs -i és obvi que Joan Mora no es pot permetre un primer ple que acabi sense tirar endavant l'estructura municipal, una de les claus de la nova forma de governar l'Ajuntament que va prometre-. A hores d'ara és més que probable que el cap del grup municipal del PSC, Joan Antoni Baron, negociï a contrarellotge amb el portaveu de CiU, Joaquim Fernàndez, per convenir a canvi de què els socialistes es puguin abstenir aquest dijous a l'Ajuntament.

Sigui com sigui, estem a punt de descobrir com pensa governar Joan Mora en els seus primers quatre anys com a alcalde.

Comentaris

Anònim ha dit…
si en Mora pacta amb el psc, a ulls de molts, estarà politicament mort.

El vot de la ciutadania va ser un vot de càstic contra el psc. El fet de que Mora pacti amb el PSC es pot interpretar per molts com trair la voluntad de les urnes per donar un globus d'oxigen al PSC.

Entrades populars