'Valors a l'alça' parla del pacte... ara que serà necessari



El pacte és necessari, tan en el dia a dia de les parelles com de les comunitats de veïns i també, en clau més macro, en la dinàmica de les relacions entre nacions. A parlar d'aquesta idea, el pactisme, s'ha dedicat la quarta edició del programa Valors a l'alça, que la revista Valors tira endavant a "la Xarxa" a través de Mataró Ràdio, l'emissora municipal de la capital del Maresme. En la tertúlia intervenen Mònica Sabata, directora del FOCIR; Jordi Sànchez, adjunt al Síndic de Greuges de Catalunya; i l'historiador i polític Jaume Sobrequés.

El programa inclou també una entrevista amb el veterà periodista de TV3 Martí Anglada, que reflexiona sobre la intensitat -i la quotidianitat, que no vol dir que sigui fàcil- amb què el pacte es viu a nivell d'Unió Europea i també dels països del centre i el nord d'Europa. Com sempre, el col·lectiu Vivim del Cuentu ens explica un conte relacionat amb el tema tractat per tancar el programa.

Va resulta especialment interessant la part del programa on fèiem reflexió sobre l'actual moment que viu el país, després de la manifestació de l'11 de Setembre, i en la necessitat de què, per tal que hi hagi un pacte, les dues parts enfrontades es reconeguin entre sí amb igualtat de condicions. Una cosa... que certament ara no està passant. Veurem tot com evoluciona, però de moment, podem escoltar aquest programa que ben segur que ens farà pensar una bona mica.

Comentaris

Entrades populars