Els valors socials dels castells, protagonistes del 'Valors' d'octubre

L'actor David Bagés, membre dels Castellers de Gràcia, a Barcelona, protagonitza la portada del Valors d'octubre. Foto: Sergio Ruiz.

Fa uns dies dedicava un post a una edició del programa Valors a l'alça -a l'emissora la Xarxa- dedicat a parlar dels valors dels castells. Més d'una vegada ja ens ha passat, en aquesta interconnexió que juguem a fer entre els continguts que preparem per la revista de paper i els del nostre espai radiofònic -almenys un cop al mes-, que acaba sortint a la llum abans una de les aplicacions del contingut que no el contingut mare que no és altre que la revista de paper. Així, el primer Valors a l'alça d'octubre el vam dedicar ja a parlar d'aquesta qüestió en presència del vicepresident de la Coordinadora de Colles Miquel Botella i del periodista i exdirector de Quarts de Nou Xavier Capdevila així com de Lluís Mestres, membre dels Capgrossos de Mataró, i Jordi Agut, membre dels Castellers de Sants.

No hi fa res, només que us tornaré a explicar que des de Valors, aquest mes d'octubre, hem treballat els valors que impregnen el món dels castells coincidint amb el Concurs de Castells de Tarragona i amb la publicació del document Els valors socials del fet casteller per part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

La portada del número la protagonitza l'actor David Bagés, ara conegut com en Balló de la telenovel·la La Riera de TV3, que és membre dels Castellers de Gràcia, i compta amb l’anàlisi dels propis Miquel Botella i Xavier Capdevila així com d'Efren Garcia, periodista expert en castells; Jordi Llavina, escriptor i crític literari; Jordi Rovira, periodista i membre dels Capgrossos de Mataró; Josep Bargalló, exconseller i responsable de la Biennal de Castells, i l’eurodiputat i casteller de la colla de Sant Cugat, Raül Romeva.

A banda del monogràfic, el número es completa amb una entrevista a Antoni Puigverd, escriptor i analista polític, sobre el procés endegat després de la manifestació de l'Onze de Setembre. Els articles dels columnistes Francesc Amat, Ramon Radó i Joan Safont es remeten també a la denominada Transició Nacional endegada pel president Mas.

Finalment, donada la proximitat amb la convocatòria electoral també als Estats Units, L'article del mes és obra d'Antoni Gutiérrez-Rubí, consultor polític i especialista en la democràcia nord-americana, el qual parla dels valors constituents d'aquesta democràcia.

Em sembla que és un número on toquem temes d'estricta actualitat amb vocació reflexiva i on aprofundim en qüestions, com la dels castells, d'una actualitat més atemporal però igualment interessants. Esperem que us interessi.

Comentaris

Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Entrades populars