Antoni Gutiérrez-Rubí desmenteix els tòpics nord-americans


Vídeo d'una entrevista anterior feta per 'Valors' a Antoni Gutiérrez-Rubí on parlava de la desafecció política.
 L'assessor en comunicació política Antoni Gutiérrez-Rubí té la cada copa més estranya virtut de la heterodoxia. Cada cop m'encanten més aquests personatges que, des del coneixement, l'estudi i la reflexió, són capaços de sortir dels llocs comuns, de les frases fetes, dels tòpics de pa sucat amb oli que poblen la nostra societat catalana. Com totes, segurament, vaja.

Aquest mes d'octubre, donada la proximitat de les eleccions nord-americanes, vam demanar-li a Gutiérrez-Rubí un article sobre els valors de la democràcia nord-americana, sovint posats en dubte des d'una mentalitat progre i esquerranosa de casa nostra. Consti que no faig cap demagògia antiprogre que també ha esdevingut un lloc comú a casa nostra per part dels altres sectors polítics. Ho dic seriosament: el desconeixement de les arrels, les idees que conformen la nació nord-americana és profund entre molts sectors d'esquerres del nostre país.

Gutiérrez-Rubí ens planteja en L'article del mes que el valor de la llibertat és intrínsec a la història dels Estats Units d'Amèrica i que salvaguardar-lo és un dels principals motius de l'existència del govern nord-americà. Un govern que asseguri la llibertat? Sí. I ens diu que aquesta defensa de la llibertat, consignada en la Constitució nord-americana, té un origen molt profund, civil però amb un aire gairebé místic.

"No es pot parlar de valors conformadors dels Estats Units i la seva democràcia sense fer, primerament, una referència directa a la Declaració d’Independència del país, el credo sota el qual es mou tot l’imaginari col·lectiu dels Estats Units d’Amèrica. La Llibertat, la Vida i la recerca de la Felicitat són els tres valors per excel·lència que hi apareixen. Valors que, a més a més, han de ser salvaguardats pel govern federal. De fet aquesta és la missió principal de l’executiu nord-americà".

Llegiu l'article, no us en penedireu.

Comentaris

Entrades populars