‘Valors’ reflexiona sobre els valors del món casteller


Hem estat un any i mig, amb la productora Clack, tirant endavant un documental que parla dels valors dels castells, 165 Regent Street [web]. I tinc l'honor de codirigir, junt amb la Maria Coll, una publicació que es diu Valors. Per algun estrany motiu de falta de connexió interna en el meu cervell, en cap moment se m'havia acudit de proposar dedicar un número de la revista als valors del món casteller. I no serà, com deia, perquè no n'haguem parlat hores i hores.

Així és que, coincidint amb el Concurs de Castells de Tarragona i en motiu de la redacció el passat mes de març del document Els valors socials del fet casteller realitzat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), hem decidit dedicar el número del mes d'octubre de la revista a parlar d'aquests valors, amb en David Bagés, actor i membre d'una colla castellera, com a protagonista. Entre les firmes apareixen Xavier Capdevila, Efren Garcia o Josep Bargalló, per citar-ne només alguns.

A més a més, el primer Valors a l’alça emès aquest mes octubre s’ha dedicat també a la mateixa qüestió que la revista de paper, en una mena de translació de continguts que farem almenys un cop al mes. El programa, emès aquest dissabte, va girar a l’entorn d’aquest tema amb quatre apassionats d’aquesta tradició: Miquel Botella, vicepresident de la Coordinadora i membre dels Castellers de Sants; Xavier Capdevila, periodista expert en castells i exdirector del programa Quarts de nou; Lluís Mestres, membre dels Capgrossos de Mataró i Jordi Agut, membre dels Castellers de Sants.

Amb tots ells vam comentar valors com l’amistat dins de la colla, l’esperit de competició, el goig de la festa, la humilitat i la resiliència. Valors universals que altres països com Xile o Xina han captat i han volgut adaptar a la seva realitat fundant colles autòctones.

Comentaris

Entrades populars