Els blocaires donen un suport matisat a la nova televisió comarcal

Les reaccions respecte la fussió-absorció de TVM i Maresme Digital Televisió segueixen fent córrer rius de tinta a la xarxa. Avui la meva successora com a cap d'informatius de Mataró Ràdio i excap d'informatius de TVM, Elisabet Solsona, ha publicat aquest post on desitja que la nova televisió comarcal faci realitat el somni anhelat per alguns des de fa molts anys: "(...) ànims i empenta a tots els que tenen la responsabilitat i el repte de tirar endavant aquest nou projecte comunicatiu. Una nova televisió que segur que naixerà amb ganes i il.lusions renovades per aconseguir que tots ens la sentim nostra. I quan dic tots, em refereixo a tots els ciutadans de la comarca".

Fa uns dies l'exredactor de Televisió de Mataró i actual sotscap de redacció de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) Oriol Burgada s'expressava en un sentit semblant no exempt de crítiques a l'Ajuntament respecte la polític erràtica dels darrers anys: "Les apostes han fracassat. Tornar enrere és impossible, i creure que MDTV podria abaixar la persiana és ser ingenu. És per això que qui l'abaixarà és TVM. La decisió l'han pres els qui tenen la legitimitat i l'autoritat per prendre-la, i això és inqüestionable. Ara, tot el suport al govern, a en Jaume Puig i a l'equip de TVM, i també a la resta que formin part del projecte. Aquesta TV que és a punt de començar a emetre serà l'única TV, i serà la nostra. La meva".

Lògicament els grups de l'oposició han carregat fortament contra la mesura, no perquè no la comparteixin -crec que no és el cas de cap dels tres grups- sinó per la manera com arriba [veure notícia notícia i editorial de capgros.com]. També s'han referit a la qüestió el crític d'art Pere Pascual [aquí], el director de l'ACN Saül Gordillo [aquí] i l'advocat Jordi Surinyach, aquest molt crític amb l'actual regidor de Comunicació, el qual creu que ha de dimitir [aquí].

Trobo que hi ha hagut poques reaccions, francament. Però de les que hi ha hagut cal destacar que la majoria han saludat la notícia com l'únic final possible, un mal menor, a una història que no podia acabar bé de cap de les maneres. I entre tots s'albira la necessitat de dissenyar ara un nou canal on el periodisme responsable, valent, compromès i crític sigui l'ànima d'un projecte per a tota la comarca del Maresme que ha de sumar el millor dels projectes existents; ànima i projecte. Precisament aquesta setmana comencen les negociacions per parir la criatura: aquesta vegada no s'hi val a badar; qualsevol decisió errònia que es prengui ara impossibilitarà que el nadó neixi sa i estalvi i amb ganes de donar guerra. Els darrers anys hem acumulat massa atzagaiades en l'àmbit comunicatiu i ja no ens hem podem permetre cap més. Veurem si les persones implicades en el dibuix dels plànols tenen la rauxa necessària i, sobretot, el seny imprescindible.

Diaridelamusica.com: Melocos mostren les bases dels fenòmens de masses*



Una sala Privat amb moltes adolescents va donar ahir la benvinguda als andalusos Melocos, una de les darreres revelacions del pop-rock nacional. Un grup que explota l’estètica importada de les sèries d’instituts americans, i que juga a conquistar el públic femení amb la música i l’actitud. Malgrat la joventut dels membres del grup, Melocos ha publicat ja dos treballs discogràfics. El primer, homònim, i el recent “Somos”. D’ells extreuen el repertori dels concerts, plens de lletres sobre històries d’amor i amistat, com els singles “Cada golpe” o “La chica ideal”, que vesteixen de melodies senzilles recobertes d’una base potent de guitarres i bateria que dóna força als temes. (...)

* Llegiu la resta a Diaridelamusica.com.

Comentaris

Entrades populars