'Qui dia passa, any empeny'. Aquest octubre, a Valors, la rutina

La vida és rutinària. Ens passem el dia repetint accions que segurament hem fet el dia anterior. I això ens avorreix. Necessitem constantment conèixer noves persones, tastar noves sensacions i evitar la rutina fent el màxim d’activitats que ens ajudin a desconnectar, com diem vulgarment. Però oblidem que, justament en la rutina, en la repetició, és on podem adquirir hàbits saludables, a partir dels quals podem encaminar la nostra vida cap a racons insospitats. És repetint-nos, aprofundint en la rutina, que podem millorar-nos. Ens ajuden a reflexionar-hi, des d’òptiques molt diferents, Oriol Cortada, Anna Maria Gallardo, Neus Moreno, Neus Ponsarnau, Joan Riart i Joaquim Trenchs, col·laborador habitual de Valors i qui signa en aquesta ocasió la introducció del monogràfic.

En un altre ordre de coses, aquest dijous 15 d’octubre teniu una cita amb Valors a la sala d’actes de Caixa Laietana de Mataró (carrer Santa Teresa, 63) on, en col·laboració amb l’editorial Fragmenta, durem a terme la presentació del volum El desig essencial de Xavier Melloni, entrevistat en el número de juliol-agost de la revista dedicat al plaer. Us hi esperem. Recordeu també que, des del 21 de setembre, Valors ha obert una nova pota del seu projecte, ara en clau radiofònica, a Ràdio Estel (106.6 de la FM o http://www.radioestel.com/): cada dilluns a partir de les deu de la nit, Nits Estel amb Valors -conduït per la companya Eulàlia Tort- porta els aires d’aquest projecte a les ones hertzianes de tot Catalunya.

ALTRES CONTINGUTS D'INTERÈS DEL NÚMERO
· Toni Biada, descendent del promotor del primer tren de la península: "Es triomfa en base a molt esforç, treball i també renúncies". Toni Rodon.
· "Plaques tectòniques", de Joan Salicrú.
· “El que no surt als diaris”, de Viqui Molins.· “Autoritat i disciplina”, de Mar Galceran.
· "Por", de Ramon Radó [nou Bloc].· “El nostre sistema judicial i penal es basa en la venjança”, de Miguel Guillén.
· "Les presons i el límit”, de Francesc Amat [Bloc].
· “Simón i el seu MACMA”, de Ramon Bassas [Bloc].
· “ForumClínic, programa interactiu per a pacients”, de Marc de San Pedro [Bloc].
· “Nits de Barcelona”, de Joan Safont [Bloc].
· “El somni d’Occitània”, de Joaquim Amargant [Bloc].
· El conte: “L’amor és cec”, recollit pel col·lectiu Vivim del Cuentu.

Ja has escoltat ‘Nits Estel amb Valors’?
Cada dilluns a les 10 de la nit a Ràdio Estel (106.6 FM o
http://www.radioestel.com/)

Des del passat 21 de setembre el nou magazine nocturn de Ràdio Estel, Nits Estel [bloc], inclou un espai setmanal –cada dilluns a les deu de la nit- produït per la revista Valors i que condueix Eulàlia Tort. En el primer programa, emès el 21 de setembre, va tenir lloc una tertúlia sobre la paternitat responsable amb la presència de Lluís Sáez, Carlos Ramon i Jep Alcalde [escoltar aquí]. El segon programa el va protagonitzar una persona clau en el món de les ONG a Catalunya, Ignasi Carreras [escoltar entrevista], en una edició que va complementar el comentari cinematogràfic de la col·laboradora de Valors Judith Vives [escoltar aquí].

VOLS REBRE TOT EL NÚMERO EN PDF? Respon aquest email i demana’ns-ho.VOLS SUBSCRIURE’T A VALORS PER TAN SOLS 32 EUROS L’ANY? Clica aquí.

Comentaris

Joan Ferrer Clausell ha dit…
Certament que sovint es parla pejorativament de la rutina, com si fos quelcom dolent o a evitar. No seria bo si la rutina fos sinònim d'una desgana astènica. Però la simple vida diària pot estar plena de llum i viure en profunditat cada cosa com si fos l'última. Exemple: la vida monàstica.
joanferrerclausell@gmail.com
monsimfonic.blogspot.com

Entrades populars