'Valors', candidata a la I edició dels Premis Proteus d'Ètica | Viqui Molins i els presoners

L'Associació Cultural Valors, editora de la revista Valors, ha estat escollida com a candidata als Premis Proteus d'Ètica [web], que enguany celebren la primera edició dins l'apartat projecte pedagògic. Els guardons són una iniciativa d'Editorial Proteus, un segell especialitzat en llibres i contes que tenen l'ètica com a element comú. L'editorial neix amb la intenció d'acostar aquesta disciplina, sovint oblidada, a la societat, d'una forma amena i fàcil, fugint de dogmatismes i proposant elements de reflexió sobre temes claus en el desenvolupament humà i social: solidaritat, respecte, responsabilitat...

Els candidats han estat impulsats per un Consell Assessor, format per Ramon Alcoberro (Doctor en Filosofia i professor d'Ètica a la Universitat de Girona), Norbert Bilbeny (Doctor en Filosofia i Catedràtic d'Ètica), Francisco Fernández Buey (Doctor en Filosofia i Catedràtic de Filosofia del Dret, Moral i Política), Alicia García (llicenciada en Filosofia i en Ciències Polítiques i Sociologia), Andreu Grau (Doctor en Filosofia i llicenciat en Estudis Eclesiàstics), Montserrat Jufresa (Catedràtica de Filologia Grega i Presidenta de la Societat Catalana d'Estudis Clàssics), Imma Marin (directora de Marinva. Joc i educació), Àngel Puyol (doctor en Filosofia i professor de Filosofia Moral a la UAB) i Roberto R. Aramayo (Doctor en Filosofia i president de l'Associació Espanyola d'Ètica i Filosofia Política), entre d'altres.

Per la seva part, el Jurat està format per Carme Alcoverro (directora d'Escola Catalana), Victòria Camps (Catedràtica de Filosofia Moral i Política a la UAB), José Rubio Carracedo (Catedràtic d'Ètica i Filosofia Política a la Universitat de Màlaga), Alfons Cornella (fundador i president de Zero Factory i d'Infonomia.com), Josep Maria Esquirol (Professor de Filosofia Política i de Pensament Contemporani a la UB), Marcos González (impulsor i director de Media Responsable), Ricard Lobo (llicenciat en Filosofia i Lletres i Doctor en Teologia), Josep M. Lozano (Doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació, llicenciat en Teologia), Miquel Osset (fundador d'Editorial Proteus), Javier Sádaba (Filòsof i escriptor) i Juan Carlos Siurana (Doctor europeu en Filosofia i professor de Filosofia Moral i Filosofia Política a la Universitat de València).

Com us podeu imaginar només llegir aquesta llarga llista de persones d'alt nivell, la satisfacció és màxima més enllà de què guanyem o no el guardó. Certament un projecte com Valors no se sustenta només amb els cops a l'esquena, felicitacions i possibles guardons, però és obvi que són també molt importants tota aquesta mena de gestos.

Viqui Molins al 'Nits Estel amb valors'
I parlant de Valors us recomano amb total convicció l'entrevista en l'espai Nits Estel amb valors que Eulàlia Tort li ha fet a través de les ones de Ràdio Estel aquest vespre a Viqui Molins, una religiosa que treballa al barri del Raval des de fa anys i panys i a qui fa pocs dies La Vanguardia dedicava dues pàgines senceres explicant la seva tasca amb desenes de presos que hi ha a les presons catalanes. En el mateix espai, la crítica de cinema de Valors Judith Vives llista una sèrie de pel·lícules recomanades amb la prostitució, un dels temes que també toca Viqui Molins. Per cert que a aquesta temàtica de les presons i el sentit que tenen avui en dia hi dedicaven els seus articles al darrer Valors Francec Amat [aquí] i Miguel Guillén [aquí].

Comentaris

Entrades populars