Neix MataróNotícies.cat, la web dels informatius de Mataró Ràdio

Després de la meva desvinculació professional de Mataró Ràdio el març de 2009, he seguit col·laborant amb l'empresa Compagina -que gestiona els continguts professionalitzats de l'emissora- i en general amb la pròpia ràdio en diverses tasques, per exemple la moderació de l'espai La Tertúlia (política) un cop al mes. Des de fa uns mesos, lligat al compromís de Compagina de desenvolupar un portal informatiu propi, m'he ocupat de preparar -amb estreta col·laboració amb la cap d'informatius Eli Solsona- de la posada en marxa de MataróNotícies.cat, la web dels serveis informatius de la ràdio. Un portal que no pretén fer la competència a ningú sinó reforçar la bona feina que estan fent els professionals de la informació que treballen en aquesta casa i que fins ara no s'acabava de veure reflexada sobretot a Internet. En aquest sentit és rellevant la xifra dels 21.000 oients que el darrer Baròmetre adjudica a Mataró Ràdio: bona part de l'èxit es deu a la feina d'aquests professionals comandats per Eli Solsona.

Per poder dur a terme el projecte, l’empresa Compagina ha arribat a un acord amb la productora mataronina Clack pel qual aquesta aporta els continguts dels projectes multimèdia Diaridelamusica.com i Joves.tv, dos projectes multiplataforma de fet lligats estretament amb l'emissora municipal perquè les versions radiofòniques de les dues iniciatives s'emeten setmanalment a Mataró Ràdio. D'altra banda, el responsable del desenvolupament tècnic del nou portal ha estat el mataroní Jacobo Pedrosa.

El web està dissenyat utilitzant programari lliure i prioritza per sobre de tot una interfície d'ús agradable, intuïtiva i senzilla, amb l'accés immediat a la informació per sobre de qualsevol altre criteri. A la seva plana principal podeu trobar les principals noticies del moment, la notícia d’última hora, així com l’editorial i l’espai destinat als article d’opinió, entre d’altres. Compta, a més, amb l’enllaç per a escoltar l’últim informatiu, l’informatiu cultura, l’enllaç a la plana Facebook dels serveis informatius i l’espai La Tertúlia que s’emet els dimarts de 4 a 5.

Comentaris

Entrades populars