Valors 70: La cultura, amb Josep Maria Espinàs, Xavier Bru de Sala i Sergio Vila-Sanjuán


Fragment de l'entrevista a Josep Maria Espinàs que apareix en aquest número de Valors.

De cultura, concretament de llibres, se'n parla molt a Catalunya durant el període que precedeix Sant Jordi i la pròpia Diada. Aquell dia es venen milers i milers de llibres, però durant la resta de l'any el consum cultural és més escadusser. En general, a més, el consum cultural va lligat a casa nostra i a tot el món occidental sobretot a l'oci, a l'entreteniment. Es busca sovint més aviat una cultura que ajudi a l'evasió, no que permeti aprofundir en els grans interrogants que té plantejats la societat moderna. És en aquest marc que la revista Valors dedica el mes d'abril el seu monogràfic a parlar de la cultura, entesa com una expressió de la forma en què l'home viu, s'expressa i pensa sobre si mateix i la societat que l'envolta. A pensar sobre tot això ens hi ajuda el popular escriptor Josep Maria Espinàs, Xavier Bru de Sala, expresident del Consell de les Arts i la Cultura de Catalunya i persona de reconegut prestigi dins el món de la cultura, el coordinador de redacció del suplement ‘Culturas’ de La Vanguardia Sergio Vila-Sanjuan i el periodista i escriptor maresmenc Albert Calls. També la crítica de cinema Judith Vives ens explica [aquí] el seu recorregut vital en relació al setè art i la musicòloga Maria Salicrú-Maltas les potencialitats de la música com a element de comunicació entre pobles.

D'altra banda, Valors prepara pel proper 22 de maig a la Sala d’Actes Caixa Laietana de Mataró la III edició de la Jornada Valors i Compromís que versarà sobre la llibertat i comptarà amb la presència de la catedràtica d'Ètica Victòria Camps, el filòsof Bernat Dedéu i el professor d’ESADE Raimon Ribera. Serà una bona ocasió per trobar-nos tots aquells que participem en aquesta aventura engrescant que és Valors. Us hi esperem. Visiteu la nostra plana Facebook per confirmar la vostra presència [aquí].

ALTRES CONTINGUTS D'INTERÈS DEL NÚMERO
· "
Impresentables”, de Joan Salicrú.
· “
L’Estat del Benestar en temps de crisi”, de Francesc Amat.
·
“Roberto Saviano: ‘La lluita em permet existir’”, de Miguel Guillén.
· “Contra l’avorriment i el tedi”, de Mar Galceran.
· “
L’article 759”, de Ramon Radó [Bloc].
· “Me’n vaig a peu”, de Joan Safont [
Bloc].
· “
Cultura de suro”, de Núria Radó [Bloc ‘L’altra cara de la ciència’].
· “Estructura”, de Joaquim Trenchs [
web].
· “
Retorn a Al-Andalus”, de Joaquim Amargant [Bloc].
· “
My6sense: intuint la web 3.0”, de Marc de San Pedro [Bloc].
· El conte: “La Juli”. Text i dibuix de Javier García [
Bloc].

Vols rebre una revista en PDF gratuïtament? Vols subscriure't a la revista per 32 euros l'any? Envia'ns un correu electrònic a redaccio@valors.org i demana'ns-ho!

Comentaris

Entrades populars