Escepticisme sobre el futur de l'estat a 'La tertúlia (política)' | Xavier Bru de Sala parla sobre la cultura a 'Nits Estel amb Valors'



L'edició del mes d'abril de La tertúlia (política) de Mataró Ràdio no podia parlar d'altra cosa que no fos de la no sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya. Era un tema que des de la primera entrega de l'espai, el mes de setembre, es podia haver convertit en l'eix sobre el qual girés l'hora de debat entre els representants de les sis formacions amb representació al consistori mataroní. Avui finalment ha estat així. Crec que ha estat un debat serè amb bona exposició d'arguments per part de tots els participants, des d'Antoni Soy (ERC) a Consol Prados (PSC) passant per Joan Jubany (CUP) o Adam Alonso (PP) fins a Salvador Milà (ICV) i Joan Mora (CiU), que substituïa l'habitual Montserrat Candini. Així, Joan Mora reclamava parlar ja del que passarà després de la sentència més que de la norma en si, perquè d'alguna manera el context ha superat ja el què. Per la seva part Adam Alonso recordava incisivament que el govern de la Generalitat segueix portant les seves queixes contra lleis que aprova el govern espanyol al Constitucional mentre el govern autònomic nega la legitimitat del tribunal. Salvador Milà apuntava cap al futur i mostrava el seu convenciment que la crisi institucional de primer nivell que tenim al davant podria generar la possibilitat real d'un federalisme asimètric a nivell d'Estat Espanyol. Tots ells han dit coses interessants, de manera que no puc fer més que recomanar-vos que escolteu la conversa.

Xavier Bru de Sala, protagonitza l'edició setmanal de 'Nits Estel amb Valors'



L'expresident del Consell Nacional de les Arts i la Cultura (CONCA), Xavier Bru de Sala, és la persona escollida aquesta setmana per protagonitzar l'espai 'Nits Estel amb Valors'. Ell és també una de les persones que ha aportat la seva veu per definir què és cultura i ens ha ajudat aquest mes d'abril a reflexionar en quina mesura la cultura i l'art són estris per a la transformació personal i col·lectiva de tots nosaltres i el conjunt de la societat.

Comentaris

Entrades populars