Josep Maria Esquirol, autor de 'El respirar dels dies', a 'Nits Estel amb Valors'



Aquesta és l'entrevista emesa aquest vespre a l'espai Nits Estel amb Valorsa Josep Maria Esquirol, autor de El respirar dels dies, professor de la Universitat de Barcelona i una de les persones més interessants que corren per Catalunya en el camp dels valors, de la reflexió, des d'un cert aprofundiment humà. Me'n va parlar per primera vegada un conegut mataroní, l'Albert Comas, a qui em vaig trobar un dia al tren a principis d'octubre passat -això ho explico perquè vegeu com a vegades es pareixen números, taules rodones i altres activitats, sovint-. L'Albert em va recomanar el seu nom perquè participés en alguns dels números de Valors. I dit i fet. Precisament buscant a Internet vaig veure que un dia d'aquells feia un bolo a l'Ateneu Barcelonès amb Gregorio Luri, un bon amic de la revista [vídeo], i els vam convidar als dos -junt amb Jordi Cussó, el president de l'associació cultural Valors- a parlar sobre el silenci (i sobre la paraula, és clar) amb motiu dels deu anys dels Deu Minuts de Silenci per Escoltar el Nadal. Va ser un acte francament interessant [veure crònica meva aquí] que queda resumit també en els vídeos que segueixen.



Per veure taula rodona sencera clicar aquí.

Comentaris

Gregorio Luri ha dit…
En Josep Maria Esquirol és un savi i, per tant, bona gent.
David ha dit…
A en Josep Maria Esquirol el vaig sentir (i veure) per primer cop fa uns quants mesos en una conferència que va fer sobre el filòsof Franz Rosenzweig i em va agradar moltíssim el que va dir i com ho va dir. Les seves reflexions sobre la pausa i el silenci són molt valuoses.
Entro en aquest blog per primer cop i de ben segur que hi passaré sovint. Salutacions!
Joan Salicru ha dit…
david,
a nosaltres també ens sembla molt lúcid en Josep Maria Esquirol, per això el convidem a participar de les nostres activitats.
Si t'interessa Valors, ves a www.valors.org.
Una abraçada i molt benvingut a casa meva. És casa teva, també.
joan
Mandi ha dit…
Hola!

m'agradaria poder contactar amb en Josep Maria Esquirol, per a que vingues a donar una conferència a la Universitat Politècnica de Catalunya. Podrieu facilitar-me el contacte??

el meu correu és marimandinga@gmail.com

moltíssimes gràcies

Entrades populars