Gregorio Luri reclama una 'eduació republicana' en el seu nou llibre


Gregorio Luri és qui apareix primer en aquest vídeo de resum de la II Jornada Valors, el 2009, a la Sala Cabanyes de Mataró [aquí versió sencera].

"Aquests són els meus principis, però si no li agraden, en tinc d'altres. Per a alguns és una cita graciosa, per a altres és un retrat de la situació". Aquesta és la llegenda amb què el pedagog masnoví d'ascendència navarresa Gregorio Luri ha encapçalat el seu llibre Per una educació republicana. Valors i escola, editat en el marc de la col·lecció de l'Observatori de Valors impulsat per la Fundació Carulla i ESADE. “Hem de fer una aposta per l’escola republicana, amb centres que siguin autoexigents i actuïn amb llibertat, però potser ja estem perdent aquesta oportunitat. A Catalunya moltes escoles ho estan fent bé, però no hi ha maneres de difondre-ho", deia al diari Ara prefigurant el que figuraria en aquest volum, ara fa més de mig any [aquí].

Luri, de qui he parlat altres vegades en aquest bloc -la darrera aquí-, és un amic de Valors. Gairebé en totes les ocasions, des que ens vam conèixer, la resposta de Luri a qualsevol petició nostra, sovint més embogida que l'anterior, ha estat la mateixa: "Sí". També ha assistit a alguns actes nostres com a simple espectador, de manera que la vanitat no forma part dels seus defectes. El vam conèixer, a l'època en què va escriure L'escola contra el món, a la II Jornada Valors [veure'n vídeo], posteriorment també va participar a l'acte dels deu anys dels Deu Minuts de Silenci per Escoltar el Nadal [aquí] i encara fa menys va ocupar el paper de l'expert a l'episodi del Valors.tv on conversàvem sobre la tenacitat amb el publicista Lluís Bassat [aquí].

El nou llibre del pedagog masnoví es presenta el proper 12 d'abril a la seu del Col·legi de Metges, al número 9 de la Rambla de Catalunya, a Barcelona, a 2/4 de 8 del vespre [invitació, aquí]. L'acte comptarà amb la presència de la consellera d'Educació, Irene Rigau.

Comentaris

Entrades populars