Marc Parrot s’amaga darrera de les ‘Ombres de plata’ a la sala Clap*

Marc Parrot durant l'actuació a la sala Clap.
Marc Parrot durant l'actuació a la sala Clap, en què dominava la pantalla on es projectaven les escenes cinematogràfiques. Foto: J.S.

Davant un públic madur, poc habitual en els concerts de música moderna que es fan a la ciutat, que arribava a la norantena de persones, el singular Marc Parrot [web] va presentar a la sala Clap, divendres dia 9, un dels espectacles més especials -probablement el més singular- que s'hauran pogut veure en aquest setè Músiques Tranquil·les [web] que ja ha encetat la recta final: Ombres de plata. Una peça curta, de 50 minuts de durada, en què Marc Parrot es deixa veure molt poc i són, en canvi, les imatges mudes de Segundo Chomón, nascut a Teruel el 1871 i considerat un dels pioners del cinema al nivell de Lumière o Méliès, les que omplen l'escenari i provoquen el somriure de l'assistent per la seva comicitat. La música en directe de Marc Parrot, acompanyat de Joan Anton Mas a la bateria i percussions i Dani Ferrer als teclats, trompa i veu, ha estat òbviament creada expressament per a l'ocasió, i segurament el més definitori que se'n pot dir és que cadascuna de les cançons ens submergeix en un món diferent de l'anterior.

Ombres de plata -el títol es refereix a les imatges de nitrat de plata- és una proposta de marcat caràcter poètic a mig camí entre la música i el cinema, d'un caire molt experimental i que ha comptat per això amb el suport de la Filmoteca de Catalunya. Que es va estrenar, per cert, el 30 de juny de l'any passat a Tiana, molt a prop d'on va tenir lloc el concert de divendres. Aquell dia, ningú va sortir divendres del Clap amb la sensació de decepció, tot al contrari: s'intuïa satisfacció per veure la capacitat d'imaginació i d'elocubració que segueix demostrant Marc Parrot, i això que ja ha tocat gairebé tots els papers de l'auca pel que fa al planeta musical. Per molts anys i per moltes noves aventures musicals, Marc Parrot!.

* Crònica escrita per al Diaridelamusica.com arran del concert de Marc Parrot, divendres dia 9, a la sala Clap de Mataró.

Comentaris

Entrades populars