Igualada, Barcelona, Reus, Caldes de Montbui, Arenys, Esparreguera...


Tràiler del documental 165 Regent Street.

"Us felicito pel documental, vau posar la pell de gallina als assistents. Erem poquets però el vam gaudir molt. Moltes gràcies". És el missatge d'un dels assistents, ahir diumenge a Arenys de Mar, a la presentació de 165 Regent Street [web, Facebook] el documental sobre la història dels Capgrossos de Mataró que des de Clack vam elaborar el darrer trimestre de 2011. La projecció es va fer en el marc de la 3a Mostra de Cinema Social impulsat per Ràdio Arenys, la Societat Coral L'Esperança i la Regidoria de Cultura de la vila maresmenca [notícia al web de RàdioArenys]. Vam compartir escenari amb treballs com Arenys 1920-1960, 1999 (sobre Love of Lesbian), Camins de Lluís Danés, La força d’un sentiment i From the streets to the fields, cosa que ens feia també molta il·lusió.

Després de la presentació a Mataró el 15 de novembre, a principis de desembre vam passar el documental al Foment Mataroní i després el dia 30 de desembre a la sala Privat. A partir de llavors hem obert una gira per tot Catalunya que, de moment, ens ha portat als locals de les colles castelleres d'Igualada, Barcelona, Reus, Caldes de Montbui, ahir a Arenys de Mar en aquest festival i el dia 14 d'abril serem a Esparreguera, la vila natal del guionista i impulsor d'aquest projecte, l'Efren Garcia, convidats també pels castellers d'allà. Això, ja ho veieu, no s'acaba. També estem preparant una presentació a Tarragona, un dels indrets que va acollir part del rodatge del documental. I, òbviament, la projecció en un canal de televisió de proximitat... però això ja us ho explicarem més endavant.

El més important d'aquesta gira de presentació del documental és que un dels grans objectius que ens havíem fixat l'estem aconseguint: aquesta és una història que passa a diversos punts de la geografia catalana -i europea- però que s'entén i funciona a tot arreu on viatja. Tan bé com a Mataró. És un motiu de gran satisfacció. Que posa de relleu la possibilitat de convertir les històries de proximitat en històries que interessen a tothom, si es fa usant les claus adequades. Per molts anys, doncs.

Comentaris

Entrades populars